Leerlingen Gilde Opleidingen Venray op training bij Kansa

29-05-2015 00:00:00
Door Max Huisman

27 leerlingen van de sector Economie, Marketing en Communicatie, volgden op 19 mei 2015 een online training van Kansa op de Honig in Nijmegen. De leerlingen gaan Kansa helpen bij het maken van Online Quick Scans voor recreatieve en toeristische bedrijven in Leudal en Peel & Maas.


Online Quick Scan

DeOnline Quick Scans dienen ter voorbereiding op de Expert Class onlinecommuniceren, een initiatief van het Toeristisch Platform Peel en Maas enPromotie Platform Leudal, in samenwerking met het Innovatiehuis MKB Keyport. DeExpert Class wordt in het najaar, uitgevoerd door Kansa.

PascalSchreurs, projectcoördinator van beide platforms: “We willen de workshopsafstemmen op de kennis en behoefte van de deelnemers. De Online Quick Scans vanKansa geven niet alleen Kansa een duidelijk beeld van de online kennis enprestaties van de deelnemers, de deelnemers krijgen de resultaten te zien enkunnen met ‘quick winn’ punten direct mee aan de slag.”

Mick Waulthers, directeur Gilde Opleidingen: “Het onderzoek past perfect in de komende periode van de tweedejaars leerlingen, die in het komend schooljaar mooi kunnen profiteren van deze unieke kans om samen te werken met bedrijven inde praktijk.”

Michelvan Lieshout, manager Innovatiehuis MKB Keyport 2020: “Samenwerking tussenbedrijven en opleidingsorganisaties is een van onze speerpunten. Dezesamenwerking en zeker de manier waarop, is voor Limburg uniek.”

De leerlingen gaan de deelnemende bedrijven beoordelen op de huidige online presentatie. Ze gaan bekijken welke Leisure doelgroepen de website aanspreken, of op de website de belangrijkste basis zaken zijn doorgevoerd om goed gevonden te worden op internet en of de bedrijven social media inzetten en koppelingen tussen de website en de social media kanalen leggen.

De training van Kansa directeur Miriam Donkers was intensief, maar volgens de drie begeleidende docenten, was de aandacht van de leerlingen ongekend groot. En met een rondleiding door de oude Honig fabriek tijdens de pauze ook goed vol te houden. Rob Hermans, docent sector Economie: “Super dat deze leerlingen de gelegenheid krijgen hun online kennis te vergroten en om ook praktisch daarmee aan de slag te gaan.”