NIEUWE BROWSER: Microsoft Edge, de opvolger van Internet Explorer

11-06-2015 00:00:00
Door Miriam Donkers

The next generation browser, opvolger van Internet Explorer. Beter, sneller, veiliger en met leuke opties!

Kansa test

Als test hebben we Windows 10 al draaien en kunnen daarmee ook Microsoft Edge, de nieuwe browser uit proberen.
De mooiste nieuwe functie? Schrijven op het web! U kunt aantekeningen maken en deze vervolgens delen. Zie het voorbeeld hieronder. Op de Kansa homepage kunnen we in Microsoft Edge met een pen of met een notitie aantekeningen maken.

Meer nieuwe functies

Mensen kunnen artikelen omcirkelen waarin ze geïnteresseerd zijn, commentaar bij berichten plaatsen, collega's kunnen samen commentaar toevoegen, etc. Deze aantekeningen zijn snel te delen middels een share button, ze kunnen bewaard worden en er kan een afdruk van worden gemaakt. Ook zijn er diverse integraties mogelijk. Als u onderaan op deze pagina even doorklikt naar het filmpje over Microsoft Edge, dan legt Stephen L. Rose, senior product marketing manager bij Microsoft, u nog een mooie functie uit: u bekijkt een restaurant en krijgt direct een uitleg hoe u er het snelste komt. En zo zijn er veel meer integraties mogelijk.

Wanneer alle nieuwe functies beschikbaar gaan komen is niet bekend en aangezien we nog volop kunnen reageren op fouten en gewenste toevoegingen door mogen geven zal de definitieve versie nog wel even op zich laten wachten.
Naast de nieuwe functies is de veiligheid van Edge ook een heel belangrijk aspect. Microsoft geeft zelf aan dat Edge de best beveiligde browser ooit gaat worden. Beter, sneller en veiliger.

Bekijk het filmpje van Microsoft over de mogelijkheden van Edge